Knowledge and Innovation Desigh
Informacje ogólne
| Kod przedmiotu: | 2600-KID-OG |
| Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
| Nazwa przedmiotu: | Knowledge and Innovation Desigh |
| Jednostka: | Wydział Zarządzania |
| Grupy: |
Przedmioty ogólnouniwersyteckie na Uniwersytecie Warszawskim Przedmioty ogólnouniwersyteckie społeczne Przedmioty ogólnouniwersyteckie Wydziału Zarządzania |
| Punkty ECTS i inne: |
4.00
|
| Język prowadzenia: | (brak danych) |
| Rodzaj przedmiotu: | ogólnouniwersyteckie |
| Założenia (opisowo): | Godziny neutrealne dopasowane do potrzeb grupy - do ustalenia; |
| Tryb prowadzenia: | zdalnie |
| Skrócony opis: |
Celem przedmiotu jest zaprezentowanie tematyki projektowania wiedzy i innowacji zdobywającym wiedzę na kierunkach niezwiązanych z ekonomią i zarządzaniem. Wszystkie omawiane zagadnienia będą ilustrowane praktycznymi przykładami dostosowanymi do potrzeb i specyfiki słuchaczy |
| Pełny opis: |
Przedmiot prezentuje podstawowe pojęcia z zakresu tworzenia innowacji , technologii i wiedzy. W trakcie zajęć zostaną omówione, a także przećwiczone w praktyce (ćwiczenia, studia przypadków) następujące zagadnienia: - pojęcie innowacji i technologii i wiedzy; design thinking; tworzenie business model canvas; projektowanie zarządzania tworzenia wiedzy i innowacji; przygotowanie elevator pitch; droga od pomysłu do wdrożenia innowacji; projektowanie innowacji, technologii i wiedzy Wszystkie omawiane zagadnienia będą ilustrowane praktycznymi przykładami dostosowanymi do potrzeb i specyfiki słuchaczy Blok przeznaczony jest dla studentów wszystkich kierunków |
| Literatura: |
Literatura podstawowa: 1. A. Osterwalder, Y. Pigneur, Tworzenie modeli biznesowych, Podręcznik wizjonera, 2022, Onepress. Materiały dostarczone przez prowadzących zajęcia. |
| Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu Przedmiotu osiągnięte zostaną efekty w następujących obszarach: • Wiedza; student: o Zna podstawowe pojęcia z zakresu innowacji; Wie, jakie są uwarunkowania innowacyjności; Wie, jaka jest istota procesu innowacyjnego; Zna pojęcie innowacji i identyfikuje różne rodzaje i źródła innowacji; Wie, co to jest model biznesowy i jakie są jego składowe; Potrafi zaprojektować ogólny proces zarządzania innowacjami; Potrafi stworzyć model biznesowy dla nowego przedsięwzięcia; Potrafi w bardziej świadomy sposób budować społeczne relacje (networking); Wie, jakie jest znaczenie zespołu w procesie przedsiębiorczym o Doskonali swoje umiejętności pracy w grupie |
| Metody i kryteria oceniania: |
Zaliczenie przedmiotu na podstawie wykonanego projektu z zakresu wybranego tematu z omawianej tematyki przedmiotu |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2024/25" (zakończony)
| Okres: | 2024-10-01 - 2025-01-26 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
| Typ zajęć: |
Konwersatorium, 30 godzin, 20 miejsc
|
|
| Koordynatorzy: | Karina Sachpazidu | |
| Prowadzący grup: | (brak danych) | |
| Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
| Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Warszawski.
